Overige video's

Gevulde kip

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
13 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ingrediënten voor de vulling in een vijzel of keukenmachine. Spoel de kip van binnen en buiten onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier.
  2. Duw met de vingertoppen voorzichtig onder het borstvel van de kip zodat dit los komt van het vlees, maar maak het niet kapot. Duw vanaf de borst ook het vel van de poten los.
  3. Duw de vulling tussen het vlees en het vel en verdeel goed over het vlees. Dit zal niet lukken bij de rug van de kip, laat deze voor wat hij is. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en smeer rondom in met wat boter of olie en bestrooi met wat grof zout.
  4. Giet 100 ml water rond de kip en leg de ui, bleekselderij en tijm ernaast. Schuif de kip in de oven en bak in circa 1,5 uur gaar. Verhoog de oventemperatuur het laatste half uur naar 180°C.
  5. Haal de braadslede uit de oven en giet het citroensap over de kip. Giet de jus door een zeef. Serveer de kip met de gezeefde citroenjus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
13 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kelly 28-11-2019
Heb het 5 min. langer in de oven gelaten (boven/onder warmte) en 10 min. Laten staan daarna. Was super lekker sappig en velletje lekker crispy. Het was me niet duidelijk of de poten gebonden moesten worden, dus heb ik het niet gedaan en het kippetje zo plat mogelijk op zijn borst gelegd. Was echt heeeeerlijk. Mijn man was heel blij :-))) goed recept dus!