Overige video's

Gevulde kip van de barbecue

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 900 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
22 g
Hoofdingrediënten Pancetta (43) Ontbijtspek (106)

Bereiden

  1. Bereid de kip een dag van tevoren. Snijd overtollig vel en vet weg bij de opening van de kippen en spoel ze onder koud water van binnen af.
  2. Verhit de boter en fruit hierin de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  3. Snijd het brood in kleine blokjes. Klop het ei met de wijn los en giet het eimengsel over het brood. Laat even weken.
  4. Snijd de appel en dadels in kleine blokjes en kneed met de citrusschil, salie en specerijen door het broodmengsel. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de opening van de kippen met het appel-dadelmengsel. Bind de poten bij elkaar en leg de kippen met de borst naar beneden in een ovenschaal.
  6. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper. Giet een paar eetlepels water of wijn in de schaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de kippen in circa 1,5 uur gaar in de oven. Verwijder het folie en laat de kip volledig afkoelen in de schaal. Zet dan afgedekt in de koelkast.

Bereidingstip

Geen barbecue? Gebruik dan ook op de dag zelf oven. Verwarm de kip nog ca. 1 uur op 160°C, afgedekt met aluminiumfolie of in een ovenvaste braadpan. Bak de kip de laatste 10 minuten onafgedekt zodat de pancetta knapperig wordt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 900 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
22 g
Hoofdingrediënten Pancetta (43) Ontbijtspek (106)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.