Overige video's

Gevulde kip met sinaasappel en hazelnoten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
71 g
26 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kneed het gehakt met de hazelnoten, sinaasappelrasp, het ei, zout en peper.
  3. Vul de kip met het gehaktmengsel en steek dicht met een prikker.
  4. Leg de kip in een braadslede of ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  5. Meng de olie met de boter en giet dit over de kip. Braad de kip circa 25 minuten in het midden van de oven.
  6. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd deze in dunne plakken. Houd apart.
  7. Pers de overige 2 sinaasappels uit en voeg het sap met de rozemarijn toe aan de kip.
  8. Stoof de kip nog circa 30 minuten in de oven en giet het braadvet af en toe eroverheen.
  9. Bestrijk de sinaasappelplakken met de honing en prik ze op de kip. Zet nog circa 10 minuten in de oven.
  10. Lekker met broccoli en krieltjes met schil uit de oven.

Bereidingstip

Rooster krieltjes met olijfolie in een aparte ovenschaal tijdens het bereiden van de kip. Serveer alles bij elkaar.

Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
71 g
26 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.