Overige video's

Gevulde kerstkip met cranberry’s en walnoten

Als dit gerecht op tafel verschijnt, dan weet je dat het echt kerst is. Dit recept is het ultieme kerstrecept! Laat je niet tegenhouden omdat je denkt dat dit te moeilijk is, want dit recept is makkelijk om te maken!
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
20 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Kneed de spekblokjes daarna met de overige ingrediënten (behalve de kip en de boter) tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Knip de touwtjes van de kip en vul de buikholte met de vulling. Smeer de borst en de poten in met de boter en bak de kip in de oven in circa 75 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
73 g
20 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Anoniem 26-12-2020
Vulling de dag te voren al gemaakt en de kip met vulling in de koelkast gezet. Ging prima. Was een enorm succes, echt heel lekker. Ook de vulling is heel lekker.