Overige video's

Gevulde karbonade met prei en puree

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de karbonades horizontaal in tot op het bot. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkanten met mosterd.
  2. Verpak de kaas in de ham en leg dit op de opengeklapte karbonades. Vouw ze dicht en steek ze vast met een prikker.
  3. Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten.
  4. Meng de eieren met zout, peper en olie. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de karbonades eerst door het eimengsel en daarna door paneermeel.
  5. Kook de prei met zout 15 minuten.
  6. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten per kant goudbruin. Zet de karbonades 10 minuten in de warme oven.
  7. Stamp de gare aardappelen met een klontje boter, de melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree.
  8. Verdeel de rest van de boter over de gare prei. Serveer het vlees met de prei en de puree.

Bereidingstip

Zet de gare prei bestrooid met een beetje kaas bij het vlees in de oven.

Voeg aan de aardappelpuree eens 1 eetlepel kerriepoeder toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.