Overige video's

Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
19 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie en bak hierin de wortel, ui en bleekselderij circa 4 minuten met nootmuskaat, zout en versgemalen peper.
  3. Verdeel dit mengsel over de hamplakken. Vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal.
  4. Meng de bouillon met de crème fraîche en giet dit mengsel over de hamrolletjes. Bestrooi met de kaas en zet de rolletjes circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin. Schep de rozemarijn erdoor en bestrooi met zout. Serveer de aardappels bij de hamrolletjes.

Variatie

Vervang gekookte ham door rauwe ham. Neem in plaats van bleekselderij blokjes knolselderij of courgette.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.