Overige video's

Gevulde groentenschotel

Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
19 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de courgettes, de aubergines en de paprika's overlangs doormidden.
  2. Hol ze uit en zet het uitgesneden vruchtvlees van de courgettes en de aubergines apart.
  3. Snijd kapjes van de tomaten, hol ze uit en voeg sap en vruchtvlees bij dat van de courgettes en de aubergines.
  4. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Zet de uitgeholde groenten naast elkaar in de ovenschaal en bestrijk de randen van de groentebakjes met olijfolie. Giet de helft van de bouillon in de schaal.
  5. Verhit drie eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  6. Bak de tomatenpuree even mee. Schep het vruchtvlees van de groenten erbij en bak dit even mee. Giet de rest van de bouillon erbij en stoof nog 2 minuten.
  7. Meng van de warmtebron af de kaas, het broodkruim en de kruiden erdoor en vul de groentebakjes met dit mengsel. Zet de kapjes op de tomaten.
  8. Sprenkel de rest van de olijfolie over de groenten en zet het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.

Wijnadvies

We houden het op Italiaans wit: Villa Mondi Soave houdt erg van groenten. En mocht u toevallig de hand kunnen leggen op Verdicchio dei Castelli di Jesi dan moet u dat zeker niet nalaten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 790 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.