Overige video's

Gevulde groene kool met zeevruchten

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en pel de binnenste grote bladeren los. De binnenste, lichtste kern wordt niet gebruikt.
  2. Blancheer de koolbladeren per 4 à 6 in het kokende water tot ze helder groen zien en schep ze met een schuimspaan in een bak met ijskoud water. Laat ze vervolgens in een vergiet goed uitlekken.
  3. Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze fijn met de warme melk en klop het ei erdoor. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen circa 4 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en fruit nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de uitgelekte zeevruchten toe en laat al roerend een paar minuten op lage stand meebakken. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Vet de ovenschaal in met wat olie en bekleed de bodem met een paar koolbladeren. Zorg dat ze elkaar een beetje overlappen en de buitenste bladeren tegen de rand opstaan.
  7. Vul met een laagje puree en verdeel hier wat zeevruchten over. Dek af met een laag koolbladeren en maak zo nog twee lagen met puree, vis en kool. Eindig met kool en dek de bovenkant netjes af.
  8. Vouw de uiteinden van de bovenste bladeren tussen de opstaande rand en de opstaande koolbladeren zodat je de vulling mooi afsluit.
  9. Dek af met aluminiumfolie en bak de schotel 20 minuten in de oven. Snijd de kool in punten of stukken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.