Overige video's

Gevulde courgette met blauwe kaas en hazelnoot

Deze courgette uit de oven met blauwe kaas en hazelnoot is lekker en snel te maken. Een heerlijk vegetarisch gerecht dat zo op tafel staat. Je kunt de blauwe kaas ook vervangen door geraspte kaas.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
16 g
Vezels 10 g
Zout 4,8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en houd apart. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Hol de halve courgettes uit met een lepeltje en leg ze in de ovenschaal. Hak het vruchtvlees fijn en bak met het gehakt, de knoflook en tijm in de olie. Breng op smaak met zout en peper en vul de courgettes.
  3. Schep de saus over de gevulde courgettes en verdeel de kaas en hazelnoten erover. Bak de courgettes in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met een salade.

Bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept door pijnboompitten.

Bestrooi met zachte geitenkaas, belegen kaas of een andere kaas naar keuze in plaats van blauwe kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 835 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
16 g
Vezels 10 g
Zout 4,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.