Overige video's

Gevulde avocado met rijst en tonijn

Je kunt zo veel kanten op met avocado! Wat dacht je van deze gevulde avocado met rijst en tonijn? Met dit lekkere recept kun je je gasten wel verrassen.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Print

Voorbereiden

Kook de rijst en laat uitgespreid op een schaal afkoelen. Verwarm de olie op een lage stand en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de ketjap, honing en 1 eetlepel water toe en laat een paar minuten zachtjes koken, tot de uien mooi bruin en zacht zijn. Rooster de sesam in een droge, hete koekenpan goudbruin.

Bereiden

  1. Schep de rijst, bosui en tonijn door elkaar. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in kleine blokjes en schep door de rijst.
  2. Vul de avocadohelften met dit mengsel en serveer de rest van de rijst in een schaal erbij. Garneer de avocado's met de zoete uien en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.