Overige video's

Gevulde appel met frisse witlofsalade

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de appeltjes horizontaal en boor de klokhuizen eruit.
  2. Omwikkel de halve appels rondom met 2 plakjes ontbijtspek en zet ze in de ovenschaal. Maal de amandelen met de knoflook, olijfolie, een snuf zout en peper tot een hartig amandelspijs.
  3. Vul de holtes hiermee en giet de wijn en het citroensap om de appels heen. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven en laat in de schaal afkoelen tot lauwwarm.
  4. Haal intussen voor de salade de bladeren van de witlof. Was en droog ze en snijd ze in de lengte door.
  5. Snijd de granaatappel horizontaal door en klop met een houten lepel boven een kom de pitjes uit de schil. Verwijder alle witte stukjes en giet de pitjes door een zeef. Vang het sap op.
  6. Klop het granaatappelsap met de ingrediënten voor de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  7. Schud de witlofblaadjes met de granaatappelpitjes en muntblaadjes om met de vinaigrette en verdeel over 4 grote borden. Zet de gevulde appeltjes in het midden van de salade en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Wijnadvies

Kies in de herfst voor wat voller wit. Bijvoorbeeld de Zuid-Afrikaanse Chardonnay van Danie de Wet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.