Overige video's

Gevulde aardappel met gehakt en salade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met schil in 10 minuten net niet gaar. Giet ze af en laat iets afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aardappels in de lengte en hol ze iets uit.
  3. Meng het aardappelkruim met ui, knoflook, sojasaus, tabasco en zout en versgemalen peper door het gehakt. Vul de aardappelhelften ermee en zet ze naast elkaar op de bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven tot het gehakt gaar is.
  4. Meng voor de salade de tomaten- en komkommerplakken in een schaal. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met versgemalen peper, zout en bieslook. Serveer deze salade met de gevulde aardappels.

Variatie

Neem in plaats van sojasaus eens hot ketchup of chilisaus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.