Overige video's

Gevuld peertje met tijm-amandelspijs en frambozensaus
Gevuld peertje met tijm-amandelspijs en frambozensaus
(3)

Gevuld peertje met tijm-amandelspijs en frambozensaus

Maak eens een dessert met peer! Dit toetje kun je makkelijk van tevoren voorbereiden. Het enige dat je daarna nog moet doen, is het in de oven schuiven.
Categorie desserts
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Breng de wijn of het appelsap met de sinaasappel­schil en het vanillestokje aan de kook. Schil de peertjes voorzichtig zodat het steeltje blijft zitten en snijd ze in de lengte door. Pocheer circa 2 minuten in de wijn en laat afkoelen. Pureer de frambozen met het citroensap en eventueel likeur helemaal glad en zet afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem de peertjes uit de wijn en verwijder het klokhuis met een lepeltje. Leg ze met de holte naar boven in de ovenschaal.
  2. Meng de amandelspijs met de helft van de tijm en het ei tot een glad mengsel en vul de holtes ermee. Bak de peertjes 10 minuten in het midden van de oven.
  3. Schenk wat frambozen­saus op de borden en leg de halve peertjes erop. Bestrooi met nog wat tijm en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.