Overige video's

Gevarieerde vleesfondue

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Leg het gesneden vlees en de groenten in aparte kommen of leg alles naast elkaar op een grote schaal.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Roer de sojasaus erdoor.
  3. Prik het vlees aan de foduevork. Kippenvlees moet door en door worden gaargekookt. Doop de blokjes biefstuk kort (ca. 2 minuten) in de bouillon. De gaartijd van de kalfsoester is ongeveer 2-3 minuten.
  4. Gebruik eventueel (bij de Chinese winkel verkrijgbare) kleine metalen 'schepnetjes' om de stukjes groenten en taugé heel kort in de bouillon te laten zakken.
  5. Schep na afloop van de maaltijd de sterke bouillon in kommen en drink hem op. Verdun de nogal zoute bouillon eventueel met wat water.

Bereidingstip

Klop na afloop van de maaltijd 2-3 eieren door de bouillon of een scheutje port of madera!

Variatie

Vervang de kipfilet door opgerolde plakjes rosbief (vleeswarenafdeling) of vervang de kalfsoester door in reepjes gesneden kalfsschnitzel.

Wijnadvies

Neem een goede Australische Shiraz (Sunny Hill).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.