Overige video's

Gestoomde zalmsteak met citrussaus
Gestoomde zalmsteak met citrussaus
(0)

Gestoomde zalmsteak met citrussaus

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
13 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Dep de zalmfilet droog. Boen de limoen of citroen schoon. Snijd dunne reepjes van de schil en pers de vrucht. Blancheer de schilreepjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en vang het vocht op.
  2. Verwarm de gember 2 minuten in het limoen- of citroensap.
  3. Verwarm de visbouillon in een stoompan of hang een zeef in een pan. Leg de zalm erin en stoom deze in 5-7 minuten net gaar.
  4. Klop de boter door het warme gember-limoensap zodat dit bindt. Roer de room erdoor en verwarm zonder te koken. Verdun de saus als deze te dik is met een beetje blancheervocht van de limoenreepjes.
  5. Verdeel de saus over warme borden. Leg de zalm in het midden met daarop limoenschilletjes en koriander.

Bereidingstip

Voeg eens een mespuntje saffraan bij de saus.

Vervang kookroom door crème fraîche.

Lekker met Chinese eiermie of glasnoedels en peultjes of sugarsnaps.

Wijnadvies

Een prachtige combinatie met Arthur Metz Riesling uit de Elzas en met die van Lizard uit de Moezel. De Chardonnay-liefhebbers komen aan hun trekken met Monastier, Bourgogne of Viña Maipo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
13 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.