Overige video's

Gestoomde prei met mosterdvinaigrette en ei

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Hoofdingrediënten Honing (631)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de worteltjes van de prei en verdeel de prei in lange stukken.
  2. Stoom de stukken 4-5 minuten in een stoommandje boven heet water tot ze zacht zijn.
  3. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en houd warm in de oven.
  4. Pel de eieren en verdeel ze in partjes.
  5. Meng de ingrediënten van de vinaigrette en verwarm afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 Watt tot lauwwarm.
  6. Bestrooi de prei met de kappertjes en de peterselie. Giet de mosterdvinaigrette erover en garneer met partjes ei. Lekker met geroosterd brood.

Variatie

Vervang de kappertjes door gehakte olijven. Neem 1 eetlepel piccalilly in plaats van mosterd.

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Hoofdingrediënten Honing (631)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.