Overige video's

Gestoomde mosseltjes met venkel en salsa verde

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Venkelknol (110)

Voorbereiden

Doe voor de salsa de ingrediënten tot en met de dragon in de kom van de keukenmachine en maal grof. Voeg de citroenrasp en -sap toe. Giet de olie erbij terwijl de machine draait, tot de salsa een middelgrove structuur heeft. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.

Bereiden

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren.
  2. Verhit de olie in een grote afsluitbare pan en fruit hierin de venkel in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
  3. Voeg dan de mosselen toe en giet de wijn erbij. Laat 1 minuut koken en leg dan het deksel op de pan. Stoom de mosselen in 6-10 minuten gaar. Wanneer de mosselen allemaal open staan, zijn ze klaar.
  4. Schep met een schuimspaan de mosselen en venkel op een grote schaal en serveer met de salsa verde en friet of stokbrood.

Wijnadvies

De citroen, groene kruiden en venkel uit dit recept proef je ook in de Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
4 g
Vezels 1 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Venkelknol (110)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.