Overige video's

Gestoomde makreelpakketjes met kleefrijst
Gestoomde makreelpakketjes met kleefrijst
(0)

Gestoomde makreelpakketjes met kleefrijst

Zin in een Aziatische snack? Deze gestoomde makreelpakketjes met kleefrijst zijn leuk om te maken. Dit recept is ook goed te gebruiken als voorgerecht.
Categorie hapje, snack, voorgerecht
Personen 8 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen. Pluk de makreel in kleine stukjes.
  2. Klop de sojasaus, sambal en sesamolie door elkaar en meng dit met de makreel en bosui. Vet de bodem van de stoommand in of bekleed met bakpapier. Zet een bak met lauwwarm water klaar waar de rijstvellen plat in kunnen liggen.
  3. Leg de rijstvellen één voor één circa 30 seconden in het water, tot ze iets zachter zijn en meegeven. Neem steeds het vel uit het water en leg op een vochtige snijplank. Schep in het midden van het vel 1 flinke eetlepel rijst en daarop 1 eetlepel makreel. Rol het rijstvel op en vouw de zijkanten naar binnen zodat het pakketje volledig wordt afgesloten. Leg het met de naad naar beneden in de stoommand. Maak zo nog 8 pakketjes.
  4. Breng een laagje water in de stoompan aan de kook en zet de stoommand erop. Stoom de pakketjes met het deksel op de pan in circa 3 minuten gaar.

Bereidingstip

Je kunt ook een grote pan met een zeef of vergiet gebruiken wanneer je geen stoompan of -mandje hebt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.