Overige video's

Gestoomde kabeljauwhaasjes op wintergroenten met beurre blanc
Gestoomde kabeljauwhaasjes op wintergroenten met beurre blanc
(0)

Gestoomde kabeljauwhaasjes op wintergroenten met beurre blanc

Iets bijzonders op tafel zetten tijdens de kerst? Ga dan voor gestoomde kabeljauwhaasjes met wintergroenten. Een lekker en gezond gerecht en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
34 g
Vezels 7 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de sjalotten met de wijn in een steelpan en kook tot de helft in. Zeef de saus, schenk het vocht terug in de pan en zet de warmtebron laag. Klop de blokjes boter met een garde stuk voor stuk erdoor. Breng deze beurre blanc op smaak met zout en peper en houd warm.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool, spruitjes, tijm en 50 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Stoof afgedekt 10-15 minuten, schep de groenten regelmatig om.
  3. Leg intussen de kabeljauwhaasjes in een stoommandje of zeef boven een pan met kokend water en stoom de vis in 7-8 minuten gaar. Verdeel de wintergroenten over borden en leg een kabeljauwhaasje erop.
  4. Voeg citroensap naar smaak toe aan de beurre blanc. Schenk wat saus over de vis en bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst of aardappelpuree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 700 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
34 g
Vezels 7 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.