Overige video's

Gestoomde broccolisalade met quinoa en sesam-avocadodressing

4 gemiddeld lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Stoom de broccoli in circa 7 minuten beetgaar. Meng de sesamolie met de azijn, limoenrasp en -sap.
  3. Pureer de avocado en voeg de dressing langzaam toe. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe als de dressing te dik is.
  4. Meng de broccoli met de quinoa en komkommer en verdeel over 4 kommen. Giet de dressing erover.
  5. Garneer de salade met de koriander, rode peper en sesam.

Bereidingstip

Dit recept is ook lekker als hoofdgerecht met kip of zalm erbij.

Wijnadvies

Kies Green Grüner Veltliner bij dit gerecht.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.