Overige video's

Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 995 kcal
Koolhydraten 108 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
12 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de gember en knoflook met citroensap, olie, honing, saffraan en wat zout en peper tot een pasta.
  2. Wrijf hiermee de stukken kip in en leg ze in een ovenschaal. Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel. Gaar de kip circa 40 minuten in de oven, neem het folie van de schaal en verwarm nog 15 minuten onafgedekt in de oven.
  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en houd de couscous warm.
  6. Serveer de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen. Lekker met gestoomde courgette of wortel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 995 kcal
Koolhydraten 108 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.