Overige video's

Gestoofde varkensrollade met knolselderijstamppot

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
25 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (78) Gorgonzola (62)

Bereiden

  1. Verhit de olie en braad hierin de rollade, bestrooid met zout en peper, rondom bruin.
  2. Voeg de boter toe en fruit de knoflook. Giet de wijn er beetje bij beetje bij en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes toe en stoof zachtjes 20 minuten.
  3. Keer de rollade om en stoof nogmaals 20 minuten.
  4. Kook intussen de knolselderij en aardappel in 15-20 minuten gaar in de melk. Stamp ze met de boter, zout en peper tot een grove puree. Schep deze in de bakjes en verdeel de gorgonzola over de bovenkant.
  5. Verhit de ovengrill, zet de stamppot er niet te dicht onder en laat de kaas smelten.
  6. Haal intussen de rollade uit de pan, verwijder de laurierblaadjes, kook de saus in en serveer het vlees, in plakken gesneden, met de saus en de knolselderijstamppot.

Bereidingstip

De rollade kan na het aanbraden ook in een oven van 160°C in 50 minuten worden gegaard.

Variatie

Voeg eens 1 geraspte appel en 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) aan de knolselderijstamppot toe.

Wijnadvies

Heerlijk met Chileense Carmenère. Neem die van Viña Maipo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
25 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (78) Gorgonzola (62)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.