Overige video's

Gestoofde rodekool met rode ui en rozijnen

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 10 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Rodekool (41)

Bereiden

  1. Haal 4 hele bladeren van de rodekool, was ze en houd apart. Snijd of schaaf de rest van de kool in smalle repen.
  2. Verhit de boter en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de rozijnen, koolreepjes, azijn, bessensap en suiker toe.
  3. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze ook toe. Breng alles aan de kook en stoof daarna afgedekt 30-40 minuten op een lage stand tot de kool zacht is.
  4. Schep af en toe goed om. Voeg eventueel wat extra water toe.
  5. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels en serveer de gestoofde kool in de koolbladeren.

Bereidingstip

Vervang de helft van het bessen- of druivensap door rode wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Vezels 10 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Rodekool (41)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.