Overige video's

Gestoofde radijsjes in basilicum-roomsaus
Gestoofde radijsjes in basilicum-roomsaus
(2)

Gestoofde radijsjes in basilicum-roomsaus

Zonde om ze alleen als garnering of als rauwkost te gebruiken, de radijs kan nog zo veel meer! Wist je dat je radijsjes ook kunt stoven?
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 2,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Snijd het loof van de radijsjes en houd apart. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de radijsjes zachtjes 10-12 minuten. Giet af en vang het kookvocht op.
  2. Verhit de olijfolie en de boter en stoof hierin de gegaarde radijsjes met het citroensap, zout en peper 5-7 minuten op een lage stand.
  3. Pureer de kookroom met 100 ml kookvocht, de basilicum en de helft van het radijsloof tot een groene saus. Schep deze saus door de gestoofde radijsjes en verwarm zonder te koken. Lekker met gebakken krieltjes en vis of kip.

Bereidingstip

Vervang de basilicum in dit recept door platte peterselie.

Serveer het radijsloof dat over is met aardappelpuree als stamppot erbij.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 2,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.