Overige video's

Gestoofde rabarber met gember-ijs

Rabarber met ijs is dé perfecte combinatie voor een origineel en lekker toetje. Het zure van de rabarber is lekker bij het zoete van het ijs. In een handomdraai zet je dit lekkere toetje op tafel.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Neem het ijs uit de diepvries zodat het iets zachter wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verdeel de rabarber over de ovenschaal. Smelt de boter met de basterdsuiker en giet dit over de rabarber. Maal wat peper erover.
  3. Zet de rabarber circa 15 minuten in het midden van de oven. De rabarber moet zacht zijn, maar niet te gaar en vezelig. Schep de rabarber halverwege om en bedruip met het stoofvocht.
  4. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer ze met de suiker niet helemaal fijn in de blender. Meng de gembersnippers met 2 eetlepels gembersiroop door het ijs.
  5. Schep bollen van het ijs en serveer met de rabarber. Bestrooi de rabarber met een beetje basilicumsuiker en garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
18 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.