Overige video's

Gestoofde kalfslapjes met bosui en abrikozen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g

Bereiden

  1. Verwarm de olijfolie en bak hierin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en strooi er zout, peper en paprikapoeder over.
  2. Bak dan in het bakvet de knoflook en het witte deel van de bosui. Voeg het vlees er weer aan toe met het laurierblad, de rode wijn en de abrikozen. Laat het vlees heel zachtjes gaar stoven in 25-30 minuten.
  3. Mocht de saus te dun zijn, dan kan deze worden bijgebonden met maïzena of allesbinder. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over het gerecht.

Bereidingstip

Gebruik de wijn die bij dit gerecht geserveerd wordt ook in het gerecht.

Lekker met tagliatelle met geraspte kaas en kappertjes.

Variatie

Vervang kalfslapjes door magere hamlapjes. Maak de schotel pittiger door er 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe te voegen. Voeg vlak voor het serveren plakjes banaan aan het gerecht toe.

Wijnadvies

Drink de wijn door waar u mee heeft gekookt: Beaujolais Villages of Côtes du Rhône Ecusson, Blason des Mages of Villages.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.