Overige video's

Gestoofde courgettesoep met knoflookbrood
Gestoofde courgettesoep met knoflookbrood
(6)

Gestoofde courgettesoep met knoflookbrood

Geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel gezond eten? Soep is de oplossing! Deze courgettesoep met knoflookbrood is altijd goed.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 2,5 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de helft van de knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en stoof afgedekt circa 10 minuten op een lage stand, tot de courgette zacht is. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Giet de bouillon erbij en kook circa 8 minuten op een hoge stand.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en helft van de peterselie. Snijd het stokbrood doormidden en besmeer de binnenkant met de knoflookboter. Leg het stokbrood met de besmeerde kant naar boven in de oven en bak circa 3 minuten, tot de boter is gesmolten.
  3. Neem de pan van de warmtebron. Verwijder de laurier en roer het citroensap erdoor. Pureer tot de soep een beetje gebonden is. Roer de crème fraîche in een swirl erdoor en bestrooi met de overige peterselie. Schep de soep in kommen en serveer met het knoflookbrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 2,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.