Overige video's

Gestoofd varkensvlees met pruimen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Rode wijn (95)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  2. Voeg bouillon, wijn toe, gesnipperde uien, knoflook en tijm toe. Breng het gerecht aan de kook.
  3. Doe de pruimen bij het vlees en temper de hittebron. Stoof het vlees in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Verwijder voor je het gerecht serveert de takjes tijm. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld broccoli en gekookte gele rijst.

Variatie

Neem voor dit gerecht 250 gram pruimen en 250 gram verse of gedroogde, gewelde abrikozen

Wijnadvies

Aanbeveling van rode wijnen als Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot (16-18ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Rode wijn (95)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.