Overige video's

Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (25) Honing (638)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en schud het om met de bloem zodat alle stukjes bedekt zijn.
  2. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in porties om en om bruin.
  3. Doe dan al het vlees bij elkaar in de pan en voeg kruidnagels, laurier, bier en honing toe. Laat aan de kook komen en zet de warmtebron dan laag.
  4. Laat het vlees met deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar worden.
  5. Voeg het laatste half uur de pruimen toe en laat het vocht zonder deksel iets inkoken.
  6. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en alle soorten groenten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (25) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.