Overige video's

Gesmoorde witlof met zalm
Gesmoorde witlof met zalm
(25)

Gesmoorde witlof met zalm

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit een koekenpan op middelhoge stand en voeg de bouillon, boter en witlof toe.
  2. Smoor circa 20 minuten met een deksel op de pan tot het witlof helemaal zacht en goudbruin is.
  3. Leg vervolgens de zalmfilets in de pan en bak deze circa 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) mee.
  4. Serveer de zalm met witlof en partjes citroen. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Wijnadvies

Neem een witte die net zo wit is als het lof en ook een bittertje en een zoetje heeft. Zo kan wit uit het zuidwesten van Frankrijk gerust aanschuiven. Denk aan de droge witte Huiswijn, Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Green Grüner Veltliner of Gatao Vinho Verde. Maar ook Hoop Huis Chenin Blanc en Bourgogne Chardonnay slagen met lof.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Gerda 16-02-2021
Super lekker en snel klaar
Gerda
16-02-2021
Super lekker en snel klaar