Overige video's

Gesmoorde rodekool
Gesmoorde rodekool
(8)

Gesmoorde rodekool

Je vergeet soms bijna hoe lekker het is: rodekool! Maak eens dit rode kool recept met appels. Door de basterdsuiker wordt dit recept lekker zoet.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Halveer de rodekool, verwijder de harde kern en snijd in zeer dunne plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Verhit de boter in een pan op middelhoge stand. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg de kool en appels toe en zet de warmtebron lager. Laat afgedekt circa 10 minuten zachtjes smoren.
  2. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, azijn en suiker toe en bak al roerend tot de kool helemaal zacht is. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.