Overige video's

Gesmoorde rodekool met druiven en blauwekaasdressing

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Vezels 7 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Rodekool (41) Rijst (75)

Bereiden

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in kwarten en laat de kern zitten.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kool aan beide gesneden kanten circa 10 minuten op middelhoge stand, tot de zijdes goed gekleurd zijn. Voeg de azijn en bouillon toe en laat afgedekt 30 minuten smoren op een lage stand.
  3. Lepel om de 10 minuten het vocht over de kool. Keer halverwege de kwarten om op de andere gesneden kant.
  4. Kook de rijst. Voeg de druiven toe aan de kool en bak zonder deksel nog 10 minuten op middelhoge stand, tot al het vocht is verdampt.
  5. Pureer intussen de kaas met circa 8 eetlepels water tot een gladde dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Leg de kool op een schaal, lepel de druiven erover en besprenkel met de dressing. Serveer met de rijst.

Wijnadvies

Sterke smaken als die van rodekool en blauwe kaas in dit recept vragen om een wijn met karakter: de Malbec Syrah van Casa de Campo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Vezels 7 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Rodekool (41) Rijst (75)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.