Overige video's

Gesmoorde hutspot met runderreepjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Hoofdingrediënten Krieltje (55) Waspeen (9)

Bereiden

  1. Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, de wortelbolletjes, de ui en de komijn erdoor. Roerbak 3 minuten.
  2. Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten.
  3. Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
  4. Voeg sojasaus, hacheekruiden en 300 milliliter warm water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.

Variatie

Vervang bij de runderreepjes 150 ml warm water door rode wijn. Neem eens 300 gram runderreepjes en 200 gram magere gerookte spekblokjes.

Wijnadvies

Dit hutspotgerecht krijgt er vast de smoor over in als u er geen Sensas Carignan, Les Barres of Domaine Pech Tavernier bij schenkt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Hoofdingrediënten Krieltje (55) Waspeen (9)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.