Overige video's

Geroosterde zoete aardappels met drie toppings

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en besprenkel de schil rondom met de olie. Rooster de aardappels in de oven in circa 30 minuten gaar. De schil mag wat donker worden, deze eet je niet op.
  3. Maak intussen de toppings. Topping 1: fruit de sjalot in de olie en voeg het gehakt en de ras el hanout toe. Roerbak een paar minuten tot het gehakt rul is. Breng op smaak met zout en peper en schep de peterselie erdoor.
  4. Topping 2: schep de knoflook om met de olijfolie en 1 eetlepel water in een magnetronbestendige kom. Pof in de magnetron afgedekt met een deksel of bord twee keer 1 minuut op de middelste stand. Pof 1 minuut langer als de knoflook nog niet zacht genoeg voelt. Druk met een vork de knoflook uit de schil in de olie en meng met citroenrasp, -sap en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Topping 3: spoel de paprika's af en verwijder eventuele zwarte velletjes of zaadjes. Hak het vruchtvlees grof en meng met de munt, feta en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem de aardappels uit de oven en snijd de bovenkant van de schil in. Druk de schil wat uit elkaar en leg de aardappels op een bord. Serveer met de toppings naar keuze.

Wijnadvies

Schenk een Spaanse Vega Libre rosé bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.