Overige video's

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa
Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa
(1)

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
7 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Pureer de ingrediënten voor de salsa en voeg zout en peper toe.
  2. Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie. Strooi er zout en peper over.
  3. Kook de aardappelen gaar.
  4. Verhit een grillpan. Leg de zalm diagonaal op de ribbels in de pan. Schroei één kant in 1,5 tot 2 minuten dicht.
  5. Draai de filets een halve slag en rooster ze op dezelfde kant nog 1 minuut zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Keer ze om en rooster nog 2 minuten.
  6. Schud de aardappelen door de kruidensalsa en serveer ze bij de zalm.

Bereidingstip

Lekker met een kerstomatensalade.

Wijnadvies

Een Chardonnay-gerecht bij uitstek en daarvan is een uitgebreid assortiment beschikbaar. Even een wereldreis maken? Monastier uit Zuid-Frankrijk, Argentijnse Casa de Campo, Californische Sunny Mountain, Australische Yellow Tail - kiest u maar. Of gaat u mee op de biologische toer met Gamma uit Chili?

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.