Overige video's

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (157) Appel (168)

Bereiden

  1. Verhit voor de chutney 3 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry's circa 10 minuten.
  2. Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam.
  3. Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
  4. Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden.
  5. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant.
  6. Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.

Variatie

Vervang de suiker in de chutney door 3 eetlepels honing en neem in plaats van verse cranberry's 1 potje cranberrycompote.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
6 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (157) Appel (168)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.