Overige video's

Geroosterde wortel met couscoussalade

Een kleurenpracht op je bord: dit recept met couscoussalade en geroosterde wortel. Maak dit groentegerecht eens op je barbecue. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Vezels 12 g
Zout 0,8 g
Print

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Blancheer de bospeen circa 4 minuten. Wrijf de wortels daarna in met de helft van de olie en rooster circa 10 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om gelijkmatig te garen.
  2. Verhit intussen de rest van de olie en voeg de couscous toe. Bak circa 2 minuten op middelhoge stand, tot de couscous notig ruikt en lichtbruin is geworden. Neem de pan van de warmtebron en voeg 250 ml kokend water toe. Laat circa 5 minuten afgedekt staan. Rooster de pittenmix in een droge, hete koekenpan.
  3. Roer de couscous los met een vork. Giet de tuinkruidensalsa erbij met de pittenmix en granaatappelpitjes. Schep een paar keer goed om. 4. Schep de couscous op een schaal. Leg de geroosterde bospeen erop en serveer met de bietensalsa.

Bereidingstip

Gebruik hummus in plaats van de bietensalsa voor een snellere versie van deze groosterde wortel met couscoussalade.

Maak zelf tuinkruidensalsa (klik hier voor het recept).

Maak zelf bietensalsa (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Vezels 12 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.