Overige video's

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g

Voorbereiden

Meng de uien met de rode peper, gember, chilipoeder, bruine suiker en kokosmelk tot een marinade. Leg het vlees erin en zet het afgedekt circa 3 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast.

Bereiden

  1. Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Kook de rijst. Kook de sperziebonen in 12-15 minuten beetgaar.
  2. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Giet de marinade in een pannetje.
  3. Rooster de vleesspiesen in een hete grillpan in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  4. Breng de marinade aan de kook en roer de pindakaas erdoor tot een dikke satésaus.
  5. Serveer het vlees met de saus bij de rijst en sperziebonen.

Bereidingstip

In plaats van hamlappen kun je ook varkensfilet gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.