Overige video's

Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g

Bereiden

  1. Snijd het vlees in dunnere lapjes. Verwarm de gember, knoflook, de ui, de sojasaus, de basterdsuiker en 2 eetlepels olie zonder te koken. Marineer het vlees hier 15 minuten in.
  2. Kook intussen de rijst en laat deze een beetje afkoelen.
  3. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de prei, wortel en selderij 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Dep het vlees droog en bewaar het marinadevocht. Rooster het vlees in een hete grillpan of koekenpan circa 3 minuten per kant.
  5. Voeg intussen de rijst toe aan de roerbakgroenten en bak de rijst al omscheppend mee.
  6. Serveer de pilav met het geroosterde vlees en besprenkel met het marinadevocht.

Variatie

Vervang de wintergroenten door 500 gram grof gesneden soepgroenten. Bestrooi het gerecht eens met geroosterde uitjes (bakje).

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.