Overige video's

Geroosterde varkenshaasmedaillons met pruimensaus
Geroosterde varkenshaasmedaillons met pruimensaus
(4)

Geroosterde varkenshaasmedaillons met pruimensaus

Met dit hoofdgerecht kun je wel voor de dag komen bij je gasten! Hou je van een beetje uitdaging? Dan is dit jouw recept. De varkenshaas combineert goed met rode wijn.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g

Voorbereiden

Snijd van de varkenshaas 2 gelijke stukken van 5 cm. Meng de knoflook met de wijn, pruimen en rozemarijn en leg de varkenshaas erin. Laat afgedekt minimaal 2 uur marineren. Snijd de rest van de varkenshaas in stukjes en maal in de keukenmachine tot gehakt. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Rol met een koele hand kleine balletjes ervan. Rol door het maanzaad tot ze helemaal bedekt zijn en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek met een glas 2 cirkels uit het bladerdeeg en leg op de bakplaat. Maak van de deegrestjes blaadjes om te garneren. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de rest van het maanzaad. Bak de cirkels in het midden van de oven goudbruin. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht.

Bereiden

  1. Neem de medaillons uit de marinade en bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper. Wikkel het ontbijtspek rondom en bind vast met keukengaren.
  2. Verwarm de oven voor op 160ºC. Kook de marinade in tot de helft en pureer met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de grillpan op een hoge stand en bestrijk met olie. Gril de medaillons kort om en om aan en gaar nog 10 minuten verder in de oven.
  4. Bak intussen de maanzaadballetjes rondom in de grillpan en schep samen met het bakvet door de pruimensaus. Schep een flinke lepel van de saus op borden en leg de medaillons erop. Maak af met een paar maanzaadballetjes en het bladerdeegdekseltje.

Wijnadvies

Fruit in een gerecht? Dat levert een zoetje op dat uitstekend combineert met Zuid-Afrikaanse wijnen. De varkenshaas brengt ons bij het rood van Schoondal Cape Red.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.