Overige video's

Geroosterde-tomatensoep

4 gemiddeld voorgerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 5 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaten (eventueel nog aan de tak) op de bakplaat.
  2. Besprenkel met 1 eetlepel olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Zet de tomaten 10-15 minuten in de oven.
  3. Kneed intussen de kaas door het gehakt en vorm er kleine balletjes van. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak hierin de soepballetjes rondom bruin.
  4. Neem ze uit de pan en houd warm. Bak de bleekselderij, paprika, ui en knoflook in het bakvet op een lage stand in 10 minuten zacht.
  5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Neem de tomaten uit de oven, laat ze iets afkoelen en haal ze van de tak. Voeg de tomaten en eventueel achtergebleven sap toe aan de soeppan en pureer de soep met een staafmixer.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe en verhit de soep nog even goed zodat de balletjes helemaal gaar zijn. Verdeel de geroosterde tomatensoep over 4 kommen en garneer elke kom met druppeltjes kookroom.

Bereidingstip

Serveer bij dit recept een lekker knapperig broodje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 5 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.