Overige video's

Geroosterde tomaten-knoflooksoep met crispy chorizo

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (84) Chorizo (66)

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de tomaten met de snijkant naar boven met de ongepelde knoflook in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met 4 eetlepels olie. Rooster 20-30 minuten in de oven, neem uit de oven en laat afkoelen.

Bereiden

  1. Knijp de knoflook uit de schilletjes en gooi deze weg. Pureer het knoflookvruchtvlees met de geroosterde tomaten en bouillon tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm in de afgesloten pan.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de plakjes knoflook voor de topping goudbruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak de chorizo in de knoflookolie in een paar minuten krokant op een lage stand. Laat ook uitlekken op keukenpapier.
  4. Schep de soep in kommen en verdeel de knoflook en chorizo erover. Druppel een beetje van de knoflookolie uit de pan over de soep.

Bereidingstip

Serveer deze tomatensoep met knapperig brood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 1,5 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (84) Chorizo (66)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.