Overige video's

Geroosterde tilapia met venkelsalsa

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
5 g
Hoofdingrediënten Tilapiafilet (33) Venkelknol (111)

Bereiden

  1. Snijd 1/2 citroen in plakjes en pers de overige citroenen uit. Besprenkel de vis met een beetje citroensap (bewaar de rest) en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de venkel en knoflook 7-8 minuten op middelhoge stand tot de venkel beetgaar is.
  3. Laat afkoelen en schep de ansjovis, munt, kappertjes, de rest van het citroensap en 6 eetlepels olijfolie erdoor.
  4. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de tilapiafilets 2-3 minuten per kant.
  5. Serveer de vis met de venkelsalsa en garneer met plakjes citroen. Lekker met gebakken aardappels.

Variatie

Gebruik dille in de venkelsalsa in plaats van munt. Neem gehakte augurken in plaats van kappertjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
5 g
Hoofdingrediënten Tilapiafilet (33) Venkelknol (111)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.