Overige video's

Geroosterde tilapia met sjalottencompote

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g

Bereiden

  1. Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te laten kleuren.
  2. Voeg de andere ingrediënten voor de compote toe en stoof zachtjes zonder deksel 15-20 minuten zodat het vocht iets verdampt. Roer af en toe. Laat de compote iets afkoelen.
  3. Meng voor de tilapia zout, peper, balsamicoazijn en olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken.
  4. Verhit een grillpan en rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten. Serveer de sjalottencompote bij de vis.

Bereidingstip

Lekker met aardappelpuree waaraan knolselderij of rozemarijn is toegevoegd.

Variatie

Tilapia kan worden vervangen door ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzel. Rooster deze 4-5 minuten per kant.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.