Overige video's

Geroosterde sperziebonen met spekjes en krieltjes

4 eenvoudig lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  2. Kook de krieltjes. Hussel de sperziebonen met de olie en rooster met de spekjes in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
  3. Giet het vet af en meng dit met het limoensap en de peterselie. Giet deze dressing over de krieltjes en meng vervolgens met de sperziebonen en spekjes.
  4. Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.

Wijnadvies

Geroosterde sperziebonen houden van een niet al te zware rode wijn. Laat de Côtes du Rhône van Mon Clocher nu ook bij spekjes passen!

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lidy Poll-Weber 04-10-2019
Wij vonden het heerlijk! Ga het meer maken, zeker met gasten.