Overige video's

Geroosterde ribeye met chili-jam

2 gemiddeld lunch, klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg zout en peper toe en wrijf de marinade in het vlees. Laat circa 20 minuten afgedekt marineren buiten de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan. Verhit voor de chili-jam de olie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit nog 3 minuten.
  3. Roer het sinaasappelsap, de honing en ketchup erdoor en stoof 2-3 minuten. Serveer de jam warm of koud.
  4. Rooster de ribeyes 3-4 minuten per kant op de barbecue. Snijd het vlees in repen en serveer met de chili-jam en rucola op het brood.

Bereidingstip

Vervang de ribeye in dit recept door entrecote.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.