Overige video's

Geroosterde portobello met knolselderijrisotto en walnoten

Een portobello is eigenlijk een heel grote champignon. Perfect om te vullen, zoals in dit recept met risotto en knolselderij. Lekker zonder vlees.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 11 g
Zout 2,7 g
Print

Bereiden

  1. Draai de stelen uit de portobello's en snijd de stelen fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de stelen met de rode ui circa 2 minuten.
  2. Schep de risottorijst, kruiden en de knolselderij erdoor en roerbak 2-3 minuten. Voeg het citroensap en de helft van de bouillon toe, kook zachtjes en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg daarna steeds in gedeelten de bouillon toe tot de risotto na 20-25 minuten gaar is.
  3. Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bestrijk de hoeden van de portobello's met olijfolie en rooster ze 3-4 minuten in een hete koekenpan of grillpan. Keer af en toe om.
  4. Schep de ricotta, de helft van de walnoten en de bosui door de risotto. Verdeel een beetje risotto over de borden en zet de portobello's erop. Vul ze met de rest van de risotto en bestrooi met de rest van de walnoten, bosui en Parmezaanse kaas. Besprenkel naar smaak met truffel- of olijfolie.

Bereidingstip

Vervang de knolselderij in dit recept door koolrabi, venkel of pompoen.

Neem hüttenkäse of crème fraîche in plaats van ricotta.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 11 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.