Overige video's

Geroosterde-pompoentaart met kerriekip

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Leg de pompoen plat op het werkvlak en snijd het vruchtvlees in plakken van 2 cm. Leg de pompoen met de ui op de bakplaat en bestrijk alles met olie. Bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen 15-20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.

Bereiden

  1. Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Meng de kip met de kerrie, citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout.
  2. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg de pompoen en uien op de deegbodem en verdeel de gekruide kip erover.
  3. Bestrijk de deegrand met wat ei en bak de taart onder in de oven in 20-30 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi voor het serveren met de koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.