Overige video's

Geroosterde peer en ananas met muntsuiker

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest grof.
  2. Meng de gehakte munt met de suiker in een keukenmachine of blender goed door elkaar (of hak de munt zeer fijn en meng dan met de suiker).
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC of verwarm de ovengrill.
  4. Smelt de boter met de basterdsuiker. Leg de peer en ananas in een lage ovenschaal en verdeel de boter met basterdsuiker erover.
  5. Zet het fruit 12-14 minuten in het midden van de oven of 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
  6. Verdeel met 2 eetlepels langwerpige bolletjes (quenelles) vanillekwark over 4 borden. Leg het fruit erbij.
  7. Bestrooi met de muntsuiker en garneer met de muntblaadjes.

Bereidingstip

De muntsuiker is ook lekker over aardbeien, blauwe bessen of meloen.

Voeg eens muntsuiker toe aan appelcompote.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.