Overige video's

Geroosterde-paprikasoep met chorizokruim

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 2,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika's in de lengte door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat.
  2. Bestrijk met wat olijfolie en rooster ze donkerbruin onder de grill. Neem uit de oven en leg de paprika's circa 10 minuten in een afgesloten pan. Trek daarna het donkere vel los en snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Bak de blokjes worst in een druppel olie knapperig uit. Laat iets afkoelen en hak de chorizo tot grove kruimels.
  4. Verhit de rest van de olie en fruit de sjalot minimaal 4 minuten op een lage stand. Voeg de aardappel-, paprikablokjes en specerijen toe en roerbak nog enkele minuten.
  5. Giet de bouillon erbij en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep helemaal glad en breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi met het chorizokruim.

Wijnadvies

Schenk bij dit recept Vega Libre Rosado.

Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 2,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.